Όταν κλείνουν οι δουλειές και οι εκκλησίες και όταν εκδιώκεται ο λαός σου από την πατρίδα του και ασκείται γενοκτονία, από τις δικές του κυβερνήσεις, δεν μπορείς να μένεις εν σιωπή. Είναι αμαρτία να σιωπάς. Είναι αμαρτία να κρύβεις την αλήθεια.

Και η Αλήθεια είναι πως τα κόμματα, δεξιά η αριστερά είναι θεολογικές εκτροπές και μονοφυσιτικές αιρέσεις από το Ελληνικό και το Ορθόδοξο. Σήμερα αυτές οι κομματικές αιρέσεις, της δεξιάς και της αριστεράς, συνεργάζονται στενά και απόλυτα για να εξαφανίσουν από την Ελλάδα ότι ανθρώπινο, ότι Ελληνικό και ότι Ορθόδοξο.

Σήμερα διαλύεται η Ελλάδα πολιτιστικά οικονομικά γεωγραφικά και κυρίως πνευματικά.

Οι Έλληνες Χριστιανοί αντικαθίστανται από μετανάστες κυρίως Μουσουλμάνους.

Ενώ ισχύει η απαγόρευση του κορωνοϊού και τα υψηλά πρόστιμα για τους Έλληνες χριστιανούς, για τους μουσουλμάνους μετανάστες όχι μόνο δεν ισχύουν πρόστιμα, αλλά η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη ως συνέχεια της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα, δημιουργεί διαρκώς νέες πόλεις μουσουλμανικές σε όλη την επικράτεια. Συγχρόνως κατεδαφίζει και την οικονομία και την Εκκλησία.

Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού με προεξάρχουσα την κ. Ευθυμιοπούλου και άλλους δηλώνουν πως πρέπει να φύγουμε από το Ελληνικό παρελθόν και να πάμε στο Παγκόσμιο Νέο Μέλλον. Ευθαρσώς η σύμβουλος του πρωθυπουργού δηλώνει, πως μισεί ότι εθνικό και κάθε πατρίδα. Επιθυμεί την εξόντωση και της πατρίδας και της εκκλησίας.

Ο κορωνοϊός είναι η μεγάλη απάτη. Είναι το όχημα για την μεσαιωνική και αντιανθρώπινη επανεκκίνηση της ιστορίας προς την εποχή του μεταανθρώπου. Δηλαδή προς την εποχή που πάνω στην γη δεν θα ζουν άνθρωποι αλλά ανθρωποειδή δίποδα, διασωληνωμένα με τους υπολογιστές και πλήρως υποταγμένα στην ΝΠΤ και στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Ακριβώς όπως οραματίζονται για εμάς μερικοί σχιζοφρενείς και παρανοϊκοί βαθύπλουτοι. Ο κορωνοϊός είναι το επιδέξια σχεδιασμένο όχημα κατάργησης των ανθρώπων, των ελεύθερων εθνών και των ελεύθερων λαών και της δημοκρατίας από την ανθρώπινη ιστορία. Στην ουσία αυτοί οι βαθύπλουτοι δήθεν φιλάνθρωποι, που για το καλό μας καταστρέφουν την παγκόσμια οικονομία και μας ετοιμάζουν, ακόμη και αναγκαστικό εμβολιασμό και απάνθρωπο παγκόσμιο ψηφιακό έλεγχο, είναι εντελώς δαιμονισμένοι και εντελώς υποταγμένοι στο πονηρό πνεύμα. Ίσως να έχουν ξεχάσει πως είναι καν άνθρωποι. Μπορεί να φαντάζονται πως είναι θεοί που τους ανήκει η γη και τους ανήκουν οι άνθρωποι, ως αγέλη άλογων και άχρηστων ζώων, που πρέπει να εξοντωθούν για να μην φθείρουν το φυσικό περιβάλλον. Βεβαίως όλη η παράνοια, όλος ο δαιμονισμός και όλος ο σατανισμός σε όλο το μεγαλείο των.

Μια εποχιακή ίωση έγινε το όχημα να καταστραφεί η οικονομία και όλη η Ελλάδα. Να φτωχοποιηθούν οι Έλληνες και να εκδιωχθούν απο την πατρίδα των.

Να κλείσουν οι εκκλησίες το Πάσχα και τώρα και τα Χριστούγεννα και όλο τον χρόνο, ενώ καταργούνται όλες οι εθνικές και χριστιανικές εορτές. Όπως καταργείται ότι ελληνικό και ότι ορθόδοξο στην παιδεία και στην πολιτεία.

Όπως καταργούνται οι Έλληνες επιχειρηματίες.

Όπως καταργούνται οι Έλληνες εργαζόμενοι και γίνονται άνεργοι με επιδόματα της πείνας και της γελοιοποίησης.

Και όλα αυτά ως το μη χείρον βέλτιστο.

Σήμερα η Δεξιά που έχει πλέον ταυτιστεί πλήρως με την αριστερά καταστρέφει ότι ελληνικό και ότι ορθόδοξο.

Πριν μερικά χρόνια το είχαμε επισημάνει σε πολλούς φίλους από τον χριστιανικό και τον ελληνικό εν γένει κόσμο.

Τώρα και οι ίδιοι μπορούν να δούν και να κατανοήσουν τις συνέπειες της αρχής των, το μη χείρον βέλτιστο, και αυτό που τους λέγαμε πως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πράξει χειρότερα από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Τι έπρεπε να έχουν πράξει;

Αυτό στο οποίο όλοι ως επιστήμονες και ως διανοούμενοι είχαμε καταλήξει. Ίδρυση από την βάση της ελληνικής κοινωνίας ενός ελληνικού και ορθόδοξου πολιτικού φορέα, μη αρχηγικού, μη Προσωποκεντρικού και μη κομματικού. Αυτό το είχαμε προτείνει εξ αρχής το 2010 και ακολούθως το 2013 όταν προσκληθήκαμε να συμβάλουμε σε μια εθνικη και ορθόδοξη πολιτική προσπάθεια. Όμως και αυτή αποδείχθηκε ανεπαρκής και περιορισμένη και μάλλον προσκολλημένη στο άρμα της αμαρτωλής και αιρετικής δεξιάς που είναι το συμπλήρωμα της αμαρτωλής και αιρετικής αριστεράς. Όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε τότε, για την ίδρυση εθνικού συμβουλίου που θα ενώσει όλους τους Έλληνες, αλλά επιπλέον επιβεβαιωθήκαμε ακόμη για μια φορά, ότι τα αρχηγικά κόμματα και οι ιδεολογίες των προκαλούν διάσπαση και διαίρεση. Και εκείνη η φιλότιμη προσπάθεια διαλύθηκε εν τω γενάσθαι διότι όλοι ήθελαν να είναι αρχηγοί και εξουσιαστές των άλλων, αντί αδερφοί και υπηρέτες ο ένας του άλλου. Έτσι γεννήθηκαν κομμάτια κόμματα που ενώ λένε και διακηρύττουν ακριβώς τα ίδια δεν μπορούν να συμπράξουν και διαιρούν και τον χριστιανικό και πατριωτικό λαό. Το ίδιο ισχύει για όλα τα εθνικοπατριωτικά κόμματα. Είναι μικρά μαγαζάκια που αδυνατούν να σταθούν ενώπιον της ευθύνης της ιστορίας. Να ενώσουν δηλαδή τους εαυτούς των και τους Έλληνες.

Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσω ενός Εθνικού Συμβουλίου όπου εκ περιτροπής θα προεδρεύει κάποιος επιφανής άνδρας που θα επιλέγεται από τα μέλη του συμβουλίου αυτού.

Η Δεξιά στηρίζεται σαφώς στους εθνικόφρονες χριστιανούς και στην Εκκλησία, την οποία προσπαθεί να υποτάξει πλήρως. Αν η Εκκλησία μιλήσει δημόσια την Αλήθεια, τότε η Δεξιά όπως και η Αριστερά, ως ψευδείς και αιρετικες ιδεολογίες ιδεολογίες θα διαλυθούν. Διότι η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι Αλήθεια και Μάνα των Ελλήνων δεξιών ή αριστερών. Αρκεί η ίδια να το ενθυμείται. Η Ορθόδοξος Ιεραρχία οφείλει να δείξει προς όλους την αληθή και φιλάνθρωπο Δημοκρατία ως το όλοι ίσοι μεταξύ ίσων. Αυτό που είναι η δική της Αλήθεια ως Συνοδική Εκκλησιολογία.

Όμως η Δεξιά όπως και η Αριστερά είναι αιρέσεις θεολογικές και φιλοσοφικές.

Προήλθαν από μια αιρετική και παπική Δύση που παραμένει αιρετική ακόμη και όταν αυτή περνά στην Αναγέννηση και στον Διαφωτισμό, στον Ρωμαντισμό και στον Γερμανισμό. Η αιρετική και μονοφυσιτική Δύση μεταφυτεύθηκε στην Ελληνική γη μετά την δολοφονία του Καποδίστρια και με την επικράτηση του αντιορθόδοξου Κοραϊτισμού.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι το Όλο της Αλήθειας.

Δηλαδή ο Χριστός είναι το Όλον της Αλήθειας.

Ο Χριστός δεν ανήκει σε ιδεολογίες και κόμματα.

Η μεγαλύτερη φθορά της Ορθόδοξης Αλήθειας στην Ελλάδα έχει προέλθει από την δεξιά, που προσποιείται το χριστιανικό και ορθόδοξο και υποτάσσει την εκκλησία και το έθνος σε φθηνά κομματικά εγωπαθή και αμαρτωλά συμφέροντα. Η αριστερά είναι πιο ειλικρινής και δεν κρύβει το μίσος και την απέχθεια της προς την Ορθόδοξη Εκκλησία που την ταυτίζει με τον παπισμό. Διότι οι αριστεροί διανοούμενοι έχουν πάθει σοβαρή βλάβη μυωπίας και πρεσβυωπίας και συγχαίουν τον παπισμό και τις ιερές του εξετάσεις με την μαρτυρική Ορθόδοξη Εκκλησία που πάντα ήταν η βάση της υγείας του λαού και της δημοκρατίας.

Βεβαίως σήμερα κινδυνεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία να αχρηστευθεί από την υποταγή της στην πολιτεία, δεξιά η αριστερά.

Αυτή είναι η μεγάλη και ιστορική ευθύνη των Ορθοδόξων Ιεραρχών.

Εν τέλει τι μας απομένει να πράξουμε;

Εμείς εξ αρχής τα τελευταία δέκα χρόνια όπου μας ζητήθηκε να συμβάλουμε στο πολιτικό ζήτημα της Ελλάδος έχουμε προτείνει σαφώς την λύση:

Ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου και Υπερκομματική Ενότητα όλων των Ελλήνων.

Ίσως χρειαστεί να ζήσουμε ακόμη τραγικότερες στιγμές για να αναγκαστούμε να πράξουμε το ορθό.

Αυτό το εθνικό συμβούλιο μπορεί να δημιουργηθεί από όσους Έλληνες έχουν καθαρή όραση.

Από όσους Έλληνες η Ορθόδοξη πίστη και η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι δεκανίκι των διεφθαρμένων πολιτικών αλλά η ελπίδα του κόσμου. Ναι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μόνη Αλήθεια και η Μόνη Ελπίδα για όλους τους ανθρώπους.

Και αυτό πρέπει να νοηθεί ορθοδόξως και όχι δυτικόπληκτα και μονοφυσιτικά. Διότι σήμερα η ορθοδοξία μας είναι κουτσουρεμένη.

Η Εκκλησιαστικη ζωή έχει σε μεγάλο βαθμό τυποποιηθεί σε αντιορθόδοξες επί της ουσίας δυτικές θρησκευτικές φόρμες.

Οι Ορθόδοξοι Έλληνες και χριστιανοί συχνά ως απλοί θρησκευόμενοι νοιάζονται να πάνε οι ίδιοι στον παράδεισο αλλά όχι να εργαστούν για να πάνε πρώτα οι άλλοι στον παράδεισο. Το ορθόδοξο διαφέρει από το παπικό και το προτεσταντικό ακριβώς σε αυτό. Ότι νοιάζεται να σωθεί πρωτίστως ο άλλος και ο αδερφό του από τον θάνατο και το ψεύδος. Ορθόδοξο δεν είναι ο νοσηρός θρησκευτισμός και η άκαρδη τυπολατρεία. Ορθόδοξο δεν είναι το νοσηρό εγωπαθές και ανθρωποπαθές που κρύβεται κάτω από έστω ορθόδοξες συμπεριφορές. Ορθόδοξο δεν είναι ο καμουφλαρισμένος συμφεροντολογισμός. Το Ορθόδοξο είναι η θυσία του εγώ για τους άλλους και τους αδερφούς σου.

Σήμερα πολλοί ορθόδοξοι χριστιανοί και Έλληνες αρνούνται να ασχοληθούν με την πολιτική αφού την θεωρούν κάτι το αμαρτωλό. Όμως τρέχουν να μαζέψουν ψήφους για τους ημέτερους η επιλέγουν το μη χείρον βέλτιστο. Όμως αν η πολιτική εκ της φύσεως της είναι κάτι το κακό και αμαρτωλό, τότε γιατί δίνεις γραμμή στους δικούς σου να πάνε να ψηφίσουν αυτό η το άλλο; Η γιατί εσύ ο ίδιος πηγαίνεις να ψηφίσεις; Η γιατί ζητάς διευκολύνσεις και ρουσφέτια από τους πολιτικούς; Βεβαίως τίποτε δεν είναι εκ της φύσεως του κακό. Κακό κάτι καθίσταται από τον αμαρτωλό και εν κακία ευρισκόμενο άνθρωπο.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Ελπίδα για όλη την ιστορία και για όλη την ανθρωπότητα, διότι καθιστά τους ανθρώπους υγιείς, ψυχικά πνευματικά και διανοητικά. Αυτοί οι υγιείς Ορθόδοξοι άνθρωποι οφείλουν να εργαστούν και ως πολιτικοί και ως εκπαιδευτικοί και ως επιχειρηματίες και ως εκκλησιαστικοί και ως λαϊκοί. Διότι αν επί της τουρκοκρατίας δεν είχαμε Ορθόδοξο ήθος, κλήρου και λαού, με ασκητές ιεράρχες, με μοναστήρια που ήταν το αληθινό παιδευτήριο και το αληθινό σχολείο του λαού μας, με ορθόδοξους επιχειρηματίες, τεχνίτες, αγρότες, άνδρες γυναίκες, κλπ, θα είχαμε όλοι φραγκέψει και τουρκέψει.

Τι μας έσωσε;

Το ορθόδοξο ήθος στον κλήρο και στον λαό. Οι μοναχοί, οι ασκητές, οι Ιεράρχες και όλος ο λαός, γνώριζαν και είχαν απόλυτα ταυτιστεί με το μυστήριο του Χριστού και της Εκκλησίας. Για αυτό σώθηκε το γένος. Για αυτό μπορούσε ο Χριστός να ενεργεί στο λαό μας. Τώρα έχουμε στερήσει την δυνατότητα στον Θεό να ενεργεί. Διότι δεν είμεθα γνήσιοι εραστές και μαθητές του Χριστού και της Εκκλησίας. Έχουμε δυστυχώς γίνει, είτε επαγγελματίες που εκμεταλλευόμαστε με τον πιο άσοφο τρόπο την εκκλησία ως φτηνό βιοπορισμό και εγκόσμια αυτοβεβαίωση, είτε έχουμε βγεί από την εκκλησία δήθεν ως σοφοί επιστήμονες, διανοούμενοι, πολιτικοί κλπ και την περιφρονούμε και περιφρονούμε τον Χριστό, βάζοντας στην θέση του την επιστήμη μας, την περιουσία μας, το μυαλό μας, το εγώ μας.

Αυτό που επείγει σήμερα είναι Να ξαναγίνουμε ορθόδοξοι με ορθόδοξο ήθος και όχι να γίνουμε ορθόδοξοι με παπικό προτεσταντικό και δυτικό ήθος.

Διότι άλλο Ορθοδοξος και άλλο θρησκευόμενος. Ο παπικός και ο προτεστάντης είναι θρησκευόμενοι άνθρωποι. Όμως δεν έχουν την Αλήθεια. Όσο καλοί και όσο ενάρετοι, συχνά καλύτεροι από εμάς, κινούνται στην περιοχή της αιρέσεως. Άλλο καλός άνθρωπος και άλλο άνθρωπος της Αλήθειας. Η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι η μόνη Αληθής Εκκλησία του Χριστού. Οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες είναι οι μόνοι μετέχοντες και κρατούντες Αληθώς της Αποστολικής Διαδοχής. Η ΝΠΤ(Νέα Παγκόσμια Τάξη) επιδιώκει να εκδιώξει τον Χριστό και την Εκκλησία Του από την ιστορία. Οποίος δεν το βλέπει είναι τυφλός η διαπλεκόμενος με αυτή. Ήδη σήμερα εκδιώκεται η Εκκλησία και το Ορθόδοξο η το Ελληνικό. Εκδιώκονται και καταργούνται δήθεν χάριν της δημόσιας υγείας. Όμως η διωκόμενη Ορθοδοξία και η διωκόμενη Ελληνικότητα θα αντισταθούν και θα σώσουν τον κόσμο και την ανθρωπότητα.

Για εμάς η Ορθόδοξη Πίστη δεν είναι θρησκεία. Η Ορθόδοξη άσκηση δεν είναι γιόγκα. Η Ορθόδοξη πνευματικότητα δεν είναι πνευματικό βουδιστικό νιρβάνα. Για εμάς το Ορθόδοξο ήθος είναι ο Χριστός. Και ο Χριστός μας έδειξε πως να ζούμε και σε αυτή την ζωή και στην αιωνιότητα. Μας έδειξε πως να πάσχουμε από αγάπη για τους αδερφούς μας. Να φροντίζουμε για όλα θεοπρεπώς. Όταν μας είπε ο Χριστός, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ, δεν εννοούσε πως η πολιτική πρέπει να αφεθεί στον διάβολο.

Εννοούσε ότι κάνουμε να το κάνουμε ορθώς. Δεν εννοούσε η Εκκλησία να υποτάσσεται στον καίσαρα αλλά να μεταμορφώσει η δυνατόν και τον Καίσαρα. Όπως και πράγματι συνέβη με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η οποία από διώκτης έγινε υπερασπιστής της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σήμερα η Ορθόδοξη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, γνωστή ως Ρωμανία(Βυζάντιο), επί σχεδόν δυό χιλιετίες, είναι ότι το πιο Ελληνικό ότι το πιο Ορθόδοξο. Εξάλλου ο Άγγλος ιστορικός Άρλοντ Τόεμπι ονόμαζε την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία «Οικουμενικό Ελληνικό κράτος». Και ο Άγγλος ιστορικός Στήβεν Ράνσιμαν χαρακτήριζε την Ρωμανία-Βυζάντιο ως την ανώτερη μορφή Δημοκρατίας που υπήρξε ποτέ. Αυτό οφείλεται στο ότι η Αυτοκρατορία του Βυζαντίου Ρωμανίας, παρόλη την αμαρτωλότητα των εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχόντων της, είχε ως βάση της το πρόσωπο του Χριστού. Διότι όπως έχει δείξει η ιστορία χωρίς τον Χριστό Λόγο δεν μπορεί να υπάρξει τίποτε υγειές στα ανθρώπινα.

Σήμερα απαιτείται επειγόντως η Επανίδρυση της Ρωμανίας όχι ως κοσμική αυτοκρατορία αλλά κυρίως ως Πηγή και έμπνευση Ορθόδοξου ήθους. Ως έμπνευση για το γνήσιο Ελληνικό και το γνήσιο Ορθόδοξο, που και τα δυό είναι η βάση της ανθρωπιάς και της Δημοκρατίας. Η επί δύο αιώνων αποκοπή του Ελληνικού λαού και των Ελλήνων από την Ρωαμαίικη ιστορία και κληρονομιά των, δημιούργησε ένα νεοελληνικό κράτος που μισεί και καταστρέφει ότι το ελληνικό και ότι το ορθόδοξο, όπως ακριβώς σημαίνει στην εποχή μας σε ακραία μορφή. Αυτή η απόσπαση των Ελλήνων από την ρωμαίικη βάση των είναι η βάση της ξενοκρατίας, της κομματοκρατίας, της ανθελληνικότητας, της αντιχριστιανικότητας, της αντιεκκλησιαστικότητας και της υποτέλειας. Η Ελλάδα και οι Έλληνες ή θα επανέλθουν στην Ελληνική και Ρωμαίικη συνείδηση των η θα εκδιωχθούν από την ιστορία. Εξάλλου στο παρελθόν όσοι εκ των Ελλήνων εδίωξαν τον Χριστό από την ζωή των, αυτοί είτε ως Έλληνες είτε ως ότι άλλο, απορροφήθηκαν από το Ισλάμ και άλλες θρησκείες. Η Ελλάδα εσώθη μόνο δια της Ορθόδοξης πίστης και Εκκλησίας. Η Ελλάδα και οι Έλληνες εσώθησαν και επεβίωσαν εν τη Εκκλησία και ως Εκκλησία. Για αυτό σήμερα η Εκκλησιαστικη Ιεραρχία φέρει ιστορική ευθύνη και θα ευθύνεται εάν η Ελλάδα χάσει την Ελληνική και Ορθόδοξη ποιότητα και ταυτότητα. Διότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας πρέπει να γνωρίζει πως η Εκκλησία είναι το Όλον και όχι το μέρος της ελληνικής πολιτείας. Οι Ιεράρχες της Εκκλησίας οφείλουν να γνωρίζουν πως η Εκκλησία προηγείται της ελληνικής πολιτείας και ιστορικά και οντολογικά.

Το συνοδικό σύστημα διοίκησης της Εκκλησίας, όλοι ίσοι μεταξύ ίσων, είναι το άριστο υπόδειγμα για κάθε υγιή πολιτειολογία. Αντί η Ιεραρχούσα Εκκλησία να αχρηστεύει την δυναμική της Ορθόδοξης Πίστης Αλήθειας και Παράδοσης σε μια εφήμερη συναλλαγή με τον κομματικό και αιρετικό Καίσαρα, θα πρέπει να ακολουθήσει τον δικό της Θεοπαράδοτο και Χριστοκεντρικό δρόμο του Σταυρού και της Αναστάσεως.

Σήμερα η πολιτεία ακολουθεί και υπηρετεί πιστά τον δρόμο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης: Μια Παγκόσμια Κυβέρνηση. Μια Παγκόσμια Οικονομία. Μια Παγκόσμια Αστυνομία. Μια Παγκόσμια Θρησκεία και εκλλησία. Η Ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας οφείλει να αποχωριστεί από αυτόν τον δαιμονιώντα Καίσαρα και να ακολουθήσει τον Σταυρικό δρόμο του λαού της. Να συντροφέψει τον λαό της, αλλά και όλη την ανθρωπότητα στον δρόμο της προς τον Άδη, που της επιβάλλει η ΝΠΤ και να προετοιμάσει την ανθρωπότητα, για τον δρόμο της Αναστάσεως και της Παγκόσμιας Αποδοχής του Χριστού, ως τον Μόνο Αληθή Θεό και Μόνο αληθή Σωτήρα της ανθρωπότητας. Ως τον Μόνο Μεσσία της Ιστορίας.

Ό Ορθόδοξος δεν κρύβεται από την ιστορία, όπως ο Χριστός ευθαρσώς μίλησε ενώπιον του ιερατείου και ενώπιον του Πιλάτου. Τους αποκάλυψε τον Εαυτό του ως Θεό και ως τον όντως Βασιλέα της ζωής των ανθρώπων, αλλά και τα δυο ιερατεία ήσαν τυφλά και κουφά. Ο Χριστός ήρθε να σώσει όλους και όλα. Έτσι και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως φορείς του Χριστού πρέπει να αγωνίζονται θεοπρεπώς σε όλα τα επίπεδα, πνευματικό, ιστορικό πολιτικό κλπ για να σώσουν όλους και όλα. Να μην χαρίζουν τίποτε στον διάβολο. Ούτε πολιτεία, ούτε παιδεία, ούτε οικονομία, ούτε επιστήμη, ούτε τεχνολογία ούτε πολιτική. Ο Ορθόδοξος άνθρωπος πάσχει διαρκώς για τον Χριστό την Εκκλησία και τον άνθρωπο. Όλα τα άλλα, πλούτος γνώση δόξα εξουσία κλπ είναι ασήμαντα και άχρηστα αν δεν υπηρετούν την Εκκλησία τον Χριστό και τον άνθρωπο. Αυτό,φαίνεται πως περιμένει ο Χριστός εμείς οι Έλληνες και οι άλλοι ορθόδοξοι να φανερώνουμε στην σημερινή ιστορία.

Σήμερα μάλιστα οι Ορθόδοξοι καλούνται να δείξουν σε όλη την ιστορία και σε όλη την ανθρωπότητα την Μόνη Αλήθεια της Ζωής που είναι ο Θεάνθρωπος Χριστός. Σήμερα οι Έλληνες ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι οφείλουν να δείξουν και να φανερώσουν ευθαρσώς σε όλη την ανθρωπότητα και σε όλη την ιστορία πως ο Χριστός είναι ο Μόνος Αληθής Μεσσίας Φίλος και Σωτήρας των ανθρώπων.

Σήμερα είναι στιγμή μαρτυρίας και μαρτυρίου για και υπέρ του Χριστού. Η θα μαρτυρήσουμε τον και για τον Χριστό, ή θα γίνουμε μεταανθρώπου και εμβολιασμένα ακέφαλα και νεκρά ανθρωποποειδή και ανθρώπινα ρομπότ της νέας τάξεις. Ποιος δεν το βλέπει; Ποιος δεν το καταλαβαίνει; Ποιος δεν αντιλαμβάνεται πως ετοιμάζεται διωγμός των Ελλήνων και των Χριστιανών από την Ιστορία και από την Ελλάδα; Ποιος δεν βλέπει πως ο κορωνοϊός είναι το όχημα να καταργηθεί η ανθρωπιά και ο Χριστός από την ιστορία; Ποιός πιστεύει πως νοιάζονται για την δημόσια υγεία και για τους ανθρώπους γέρους η νέους όταν σαφώς μιλούν για μεταάνθρωπο και για μείωση του πληθυσμού της γης; Ποιος πιστεύει πως οι μάσκες και τα εμβόλια αποσκοπούν να μας σώσουν από τον θάνατο αφού η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση θα οδηγήσει σε θάνατο δεκάδων και εκατομυρίων νεκρών σε όλη την γη; Ποιος πιστεύει πως τα απάνθρωπα μέτρα του κορωνοϊού είναι για το καλό μας όταν από τα εξήντα και εβδομήντα εκατομμύρια μη φυσικών θανάτων από ασθένειες και ότι άλλο, νοιάζονται μόνο για το ένα εκατομμύριο νεκρών από κορωνοϊό. Που και αυτό είναι ψευδές αφού δαπανώνται δισσεκατομύρια δολάρια ή ευρώ, για να εμπεδωθεί το μάθημα του κορωνοϊού και δηλώνονται ψευδείς θάνατοι από αυτόν, σύμφωνα με τα επίσημα χείλη των «ειδικών». Διότι η πραγματική θνησιμότητα λόγω κορωνοϊού είναι ελάχιστη κάτω από το 1% των ασθενών και ακόμη πιο ασήμαντη αν δεν υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα. Ήδη τα μέτρα του κορωνοϊού αποδίδουν. Δέκα χιλιάδες θάνατοι παιδιών και εκατοντάδες χιλιάδες αρρωστημένα παιδιά τον μήνα παγκοσμίως, εξαιτίας ακριβώς των μέτρων αυτών. Και ο ίδιος ο ΟΗΕ προειδοποιεί για παγκόσμια πείνα εξαιτίας των μέτρων που θα αποδεκατίσει την ανθρωπότητα.

Γιατί αλήθεια οι Άγιοι Ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας σιωπούν και κρύβονται από την Ιστορία; Είναι προς τιμή ενός καθολικού ιερωμένου που βγήκε και μίλησε ευθαρσώς και δημόσια για το μεγάλο και αποτρόπαιο έγκλημα της «επανεκκίνησης» δηλαδή της ολοκληρωτικής φυλακής και νέκρωσης όλης της ανθρωπότητας με πρόφαση τον κορωνοϊό.

Σήμερα η ανθρωπότητα έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη από τον Χριστό.

Ο κόσμος και η ιστορία δημιουργήθηκαν για τον Χριστό. Ανήκουν στον Χριστό.

Η φυγή των ορθοδόξων χριστιανών προς έναν ιδεολογικό και θρησκευτικό παράδεισο νιρβάνα είναι αμαρτία και απιστία. Είναι άρνηση της Σάρκωσης και της Ανάστασης του Χριστού.

Ο Χριστός ήρθε για να μας καταστήσει ήρωες και άγιους. Μας έδωσε την δύναμη του πατείν επάνω όφεων και σκορπίων. Μας έδωσε την δύναμη να ομιλούμε άφοβα ενώπιον του κόσμου με τα δικά του λόγια. Να τον μαρτυρούμε ως τον Μόνο τέλειο Θεό και Σωτήρα του κόσμου, τον Μόνο Αληθινό Μεσσία του κόσμου και όχι να κρυβόμαστε και να υποτασσόμαστε σε μια αντίχρηστη πολιτεία. Μας έδωσε Δύναμη να τον δείχνουμε στην ιστορία ως τον Μόνο και Αληθή Θεό και όχι να τον αρνούμαστε σμικρύνοντάς τον στο διαθρησκειακό μάθημα, εξισώνοντας τον με ανθρώπους δημιουργούς θρησκειών, χωρίς Θεό και χωρίς άνθρωπο. Διαθρησκειών και πανθρησκειών που σμικρύνουν και μηδενίζουν ακόμη και τον άνθρωπο ως άνθρωπο και εικόνα του Χριστού και Θεού.

Απαιτούμε να μείνουν ανοικτές οι εκκλησίες.

Απαιτούμε να εορτάσουμε αυτά τα Χριστούγεννα και χριστιανικά και Ορθόδοξα και Ελληνικά, αφού όλοι οι επιστήμονες μας λένε πως ο κορωνοϊός είναι μια απλή εποχιακή γρίπη, που μάλιστα έληξε ως επειδημειολογικό γεγονός.

Απαιτούμε ελληνική και Ορθόδοξη παιδεία.

Απαιτούμε Ελληνική, Ορθόδοξη και όντως δημοκρατική Ελλάδα.

Απαιτούμε να μπορούμε να μιλάμε να συζητάμε να σκεπτόμεθα και να ζούμε ελεύθερα.

Και όσο αν θέλουν δεν θα μας εμποδίσουν μιλάμε ελεύθερα για την Ελλάδα για τον Χριστό και για την Αλήθεια της Εκκλησίας, για την αλήθεια του ανθρώπου.

Δεν θα δεχθούμε την μετάλλαξη του ανθρώπου σε μεταάνθρωπο και σε ρομπότ των πλουσίων της γης.

Δεν δεχόμεθα να υποταχθούμε στον Καίσαρα που αρνείται τον Χριστό και τον άνθρωπο.

Για αυτό επείγει οι Έλληνες ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι να σώσουν την Ελλάδα, την ιστορία των, την πίστη των.

Επείγει οι Έλληνες να ορθώσουν το ανάστημα των απέναντι στο κακό και στο ψέμα έχοντας ως όπλο και ασπίδα την πίστη των και την αλήθεια των, Ελληνική και Ορθόδοξη.

Επείγει οι Έλληνες να αφήσουν τις αιρέσεις των κομμάτων, δεξιών η αριστερών εθνικών και πατριωτικών η ότι άλλο και να ενωθούν υπερκομματικά σε ένα πολιτικό σώμα που θα αντισταθεί και θα ελευθερώσει την Ελλάδα. Απαιτείται να εφαρμοστεί άμεσα Ελληνική και Ορθόδοξη Πολιτειολογία στηριγμένη σε υγιείς και ανιδιοτελείς πολιτικούς άνδρες που δεν έχουν την πολιτική ως βιοποριστικό επάγγελμα. Απλά θα αποφασίσουν να υπηρετήσουν τον λαό των και την ιστορία των. Επιπλέον θα είναι όλοι μεταξύ τους ένα σώμα ένα πνεύμα μια ψυχή και μια καρδιά. Θα λειτουργήσουν ως συλλογικός Καποδίστριας έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος. Ο ένας θα δείχνει τους άλλους και όχι τον εαυτό του.

Θα ασκούν διαφάνεια ενότητα και ανιδιοτέλεια. Αυτό βεβαίως σημαίνει αγιότητα. Συνήθως οι ικανοί άνθρωποι είναι εγωπαθείς και σκέπτονται την προσωπική τους καριέρα. Όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να υπηρετήσουν ένα ιστορικό έργο, όπως αυτό που προτείνουμε εδώ και όπως οι καιροί το απαιτούν. Την ιστορία θα την αλλάξουν ικανοί άνθρωποι που όμως έχουν αγιότητα. Που δεν νοιάζονται για τους εαυτούς των αλλά για την πατρίδα των για τον λαό των για την πίστη των και τέλος για την Αλήθεια της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας. Τέτοιου είδους και τέτοιας πάστας άνθρωποι μπορούν να εφαρμόσουν Ελληνική και Ορθόδοξη Πολιτειολογία πέραν των μονοφυσιτικών κομματικών αιρέσεων της δεξιάς και της αριστεράς.

Τέλος εάν οι Έλληνες δεν μετανοήσουν αληθινά και δεν αφήσουν στο παρελθόν τα κόμματα και τις ιδεολογίες των η Ελλάδα θα διαλυθεί στα εξ’ών συνετέθει. Αυτό σημαίνει πως επαναανακαλύπτουμε στην γνήσια του μορφή το Ελληνικό και το Ορθόδοξο ήθος του μαρτυρικού και ιστορικού λαού μας.

* Γιώργος Παύλος, τ. Καθηγητής Φυσικής και φιλοσοφίας ΔΠΘ