Πατέρες και αδερφοί,

σκοπός τής ζωής μας είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος όπως διδάσκει ο μεγάλος και ηγαπημένος, Άγιος Σεραφείμ τού Σάρωφ.

Σκοπός τής ζωής μας είναι να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε, μετά πάθους, τον Χριστό, τον Σαρκωμένο Θεό Λόγο, τον Υιό τής Παρθένου.

Σκοπός τής ζωής μας είναι να ενωθούμε δια του Χριστού με τον Πατέρα Του και το Άγιο Πνεύμα Του, με όλη την Άκτιστο και Αγία Τριάδα, τον Ένα Θεό.

Σκοπός τής ζωής μας είναι να δείξουμε και να διδάξουμε, σε όλη την γη, την Ορθοδοξία και να εργαστούμε ώστε όλη η γη να γνωρίσει το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας και το Μυστήριο της Υποστατικής Τριάδος.

Ακόμη, να διδάξουμε τους ανθρώπους ότι οιαδήποτε άλλη ομαδοποίηση των ανθρώπων πέραν της Εκκλησίας και της Θείας Λειτουργίας, είναι άρνηση του Χριστού και της Εκκλησίας Του.

Σήμερα, στην Ελλάδα, στον τόπο του Φωτός τού Θεού και των μαρτύρων τού Χριστού και στον τόπο των ηρώων, ζούμε ένα τραγικό φαινόμενο και μια πνευματική και νοητική σχιζοφρένεια…

Είναι το κομμάτιασμα της ενότητας των Ελλήνων!

Χριστιανικές κλειστές ομάδες, που είναι προσωποκεντρικές, χριστιανικές οργανώσεις, χριστιανικά κόμματα, πολιτικά κόμματα, ομάδες και ομαδούλες. Αρχηγοί και αρχηγίσκοι, «αλάθητοι» άνθρωποι και ό,τι άλλο…

Τι είναι το υγιές;

Τι είναι το ορθόδοξο;

Το υγιές και το ορθόδοξο είναι η ενότητα γύρω από τον Χριστό και μέσα στη Θεία Λειτουργία!

Αυτό είναι η Ελλάδα, η ορθόδοξη Ελλάδα.

Όχι κλειστές ψυχολογικές, ηθικολογικές, θρησκευτικές, συναισθηματικές, υποκειμενικές ομάδες και ομαδούλες, αλλά Έλληνες
Ρωμιοί, μύστες και εραστές τού Θείου, του Αληθούς, του Ωραίου, του Δικαίου. Εραστές τού Χριστού και της Εκκλησίας Του.

Οι κλειστές ομάδες, θρησκευτικές, χριστιανικές, πολιτικές, κομματικές και ό,τι άλλο, είναι άρνηση και του Χριστού και της Ελλάδας.

Αδέρφια, ας ενωθούνε αληθινά εν Χριστώ και εν Πνεύματι. Ας σπάσουμε τη φυλακή των κλειστών ομάδων κι ας βγούμε στην αγορά τής Ελληνικής πόλης. Εκεί που ο Λαός μας συναντήθηκε με τον Σαρκωμένο Θεό Λόγο.

Κινδυνεύουμε να γίνουμε ουνίτες αντικαθιστώντας τον Χριστό, τον Μόνο Αληθινό και Ζώντα Θεό και άνθρωπο, με «αλάθητους» αρχηγούς κομμάτων και ποικίλων ομάδων και ομαδοποιήσεων…

Ο άγιος Παΐσιος, ο άγιος Πορφύριος, ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης και όλοι οι άγιοι δεν έκαναν γύρω των κλειστές ομάδες και δεν επέτρεπαν να τους θεωρούν οι άνθρωποι, αρχηγούς κάποια ομάδας.

Έσπαγαν, με την απροσποίητη ταπείνωσή των και αγιότητά των, κάθε κλειστή νοοτροπία και οδηγούσαν τους ανθρώπους στον Χριστό και στην Εκκλησία.

Η Ελλάδα καταστρέφεται διαρκώς επί δυο αιώνες μετά τη δολοφονία τού Καποδίστρια. Και φθείρεται ως ελληνική και ως ορθόδοξη Χώρα και Πατρίδα εξαιτίας των μονοφυσιτικών και φραγκικών κομμάτων, με ανθρώπους αρχηγούς. Στα κόμματα υποτάχθηκαν δυστυχώς και οι επίσκοποι μας και έχασαν πολύ από το Χριστολογικό κύρος των. Στα κόμματα υποτάχθηκαν και οι ρασοφόροι μας και οι χριστιανοί μας, αφήνοντας την Ρωμαίηκη Πολιτειολογία τής ενότητας των πάντων εν τη Εκκλησία και εν Χριστώ.

Η ορθόδοξη Πολιτειολογία είναι συνοδική, κοινοτική και όχι κομματική.

Όσοι καταλαβαίνουμε το Ελληνικό και ορθόδοξο φαινόμενο, οφείλουμε να ενωθούμε και πολιτικά ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι και να σώσουμε την πατρίδα μας και την πίστη μας και τον πολιτισμό μας και τον λαό μας.

Ο Χριστός είναι ο Μόνος και αληθής βασιλέας μας! Ο Χριστός έχει πολλούς δικούς του ανθρώπους. Εάν δει ότι εμείς όντως επιζητούμε το Αληθινό, το δίκαιο, το ωραίο, τότε θα αναδείξει ατέλειωτους ανθρώπους του για να κυβερνήσουν την πατρίδα μας.

Αυτό θα γίνει όταν όλοι μας, λαός, κλήρος, επίσκοποι, βάλουμε μέσα στην καρδιά μας τον Έρωτα του Χριστού και όταν τίποτε άλλο δεν θα μας ελκύει, παρά μόνο ο Χριστός.

Όταν όλα τα έργα μας, ατομικά, οικογενειακά, επαγγελματικά, επιστημονικά, εθνικά, κλπ., τα κάνουμε στο όνομα του Χριστού. Όταν, όλοι μας, μυστικά, μέσα στο κέντρο της υπόστασής μας συναντηθούμε με τον Χριστό, με έρωτα και πάθος ζωής, αλήθειας, καλοσύνης, ομορφιάς, δικαιοσύνης, ανιδιοτέλειας.

Ο Χριστός τότε θα μας δώσει το ποθούμενο, δηλ. την ελευθερία μας, σε ατομικό, οικογενειακό, κοινωνικό, εθνικό επίπεδο. Όταν αφήσουμε τον Χριστό να μας αγγίξει και να μας μεταδώσει την τέλεια δική του αγάπη, και προς τους εχθρούς μας ακόμη. Όταν μας αγγίξει ο Χριστός, τότε θα μας μεταδώσει τη δική του τέλεια και θεϊκή ανιδιοτέλεια.

Αλλιώς, θα βιώσουμε την πλήρη διάλυση της Ελλάδας και την υποταγή των Ελλήνων σε άλλους λαούς όπως συνέβαινε πάντα όταν ο λαός τού Θεού πρόδιδε τον εαυτό του, την καρδιά του, την ιστορία του και τον αληθινό Θεό του.