Η πολιτεία αρνείται οπως ήταν αναμενόμενο να επιτρέψει τον εξωτερικό αγιασμό των υδάτων. Η Εκκλησία ας μην υπακούσει. Τέτοιες αποφάσεις δείχνουν την άρνηση της πολιτείας να αποδεχθεί πως η Ελλάδα είναι πάντα εδώ και δυο χιλιετηρίδες τόπος Ελληνικός και Ορθόδοξος. Αλλά και πολλές χιλιετηρίδες πριν είναι τόπος πρωτυπωτικά χριστιανικός και Ορθοδοξος, όπως δείχνει η ποίηση η φιλοσοφία αλλά και η μυθολογία των Ελλήνων, αφού παντού δεσπόζει ο Θείος Λόγος του Ηρακλείτου αλλά και η υποστατικότητα των αρχαίων θεών. Δηλαδή εξ αρχής οι Έλληνες ακόμη και στην μυθική των περίοδο εστραφησαν και διαισθάνθηκαν το Θείο ως πρόσωπο και ως υποστατικότητα.  Αυτές λοιπόν οι απαγορεύσεις της σύγχρονης Ελληνικής(;) πολιτείας Δείχνουν την εμμονή της πολιτείας να επιζητεί με κάθε τρόπο να αφελληνίσει, να αποχριστιανίσει και να αποορθοδοξοποιήσει την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό. Εμείς οι Έλληνες που αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια των πραγμάτων δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό όσο και αν κάποιοι το επιδιώκουν με κάθε τρόπο.

Ο Χριστός ήρθε στην γη, ως Τέλειος Θεός και ως Τέλειος άνθρωπος για να μας δώσει τα δικά του Θεία και Άκτιστο Δώρα.

Δηλαδή ήρθε να μας δωρήσει την Άκτιστη δική Του  και Απεριόριστη Θεία Ελευθερία και Ζωή. Ήρθε να μας δείξει πως ο κόσμος και τα σύμπαντα όλα, οι γαλαξίες οι άνθρωποι οι άγγελοι και ότι άλλο θα μπορούσαν να μην υπάρχουν, αφού ο Λόγος Θεός τα φέρει με την Άπειρη και Άκτιστη Δύναμη και Ενέργεια Του στο Είναι από το απολύτως μη όν και το απολύτως τίποτε και το μηδέν. Ενώ όμως όλα αυτά τα κτιστά, εμείς οι γαλαξίες τα σύμπαντα  η ύλη οι άγγελοι και ότι άλλο κτιστό και γιγνόμενο θα μπορούσαμε να μην υπάρχουμε ο Χριστός Λόγος και Θεός μαζί με τον Πατέρα Του και το Άγιο Πνεύμα Του, ο Άκτιστος δηλαδή και Υποστατικός Τριαδικός  Θεός υπήρχε πάντα  και υπάρχει έξω από κάθε γέννηση και φθορά.

«Και Εν Αρχή ήν Ο Λόγος ….και Θεός ήν ο Λόγος …και ο Λόγος Σάρξ εγενετο και εσκήνωσε εν ημίν ….και εθεασάμεθα την Δοξαν Αυτού, Δοξαν ως Μονογενούς παρά Πατρός…»

Τα λόγια αυτά από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο κωδικοποιούν την όντως Νεα Εποχή που εγκαινίασε ο ερχομός του Χριστού στην γη. Εάν οι Έλληνες αλλά και κάθε λαός αρνηθούν και εγκαταλείψουν αυτήν την καινοφάνεια της παρουσίας του Χριστού στον Χώρο καο στον Χρόνο τότε θα επέλθει σαφώς το χάος το σκότος και ο αβάστακτος Μεσαίωνας σε όλη την ιστορία και σε όλη την ανθρωπότητα.

Προσωπικά είμαι πλέον πεπεισμένος πως ο κορωνοϊός σχεδιάστηκε και διαδόθηκε ακριβώς με αυτό τον σκοπό. Με τον φόβο και τον πανικό της ασθένειας να καταργηθεί πάνω στην γη η ανθρώπινη ελευθερίας η Δημοκρατία και ο άνθρωπος ως πλάσμα αυτεξούσιο και ελεύθερο. Όλα τα στοιχεία που βγαίνουν καθημερινά στην επιφάνεια και στο φως τεκμηριώνουν την άποψη αυτή. Πρόσφατα σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι της Αμερικής έλαβε χώρα δημόσια ψηφορία με αίτημα να μπει φυλακή ο Φάουτσι, ο αντίστοιχος δηλαδή Τσιόδρας της Αμερικής, διότι παραβίασε  τον Αμερικανικό νόμο και χρηματοδότησε την απαγορευμένη έρευνα κορωνοϊών στην Ουχάν της Κίνας. Ο ίδιος μάλιστα το 2015 προεφήτευε με απόλυτη βεβαιότητα πως επι Προεδρίας Τραμπ θα υπάρξει μεγάλο και παγκόσμιο  πανδημικό γεγονός. Αλλά και η επιβολή της μάσκας στους ανθρώπους ουδόλως αποσκοπεί στην προστασία των από την ασθένεια. Αντιθέτως εξυπηρετεί την επιστροφή της ανθρωπότητας πολύ πίσω στην εποχή των ζωόμορφων και απρόσωπων θεοτήτων. Η τραγική εικόνα της μασκοφορίας του πρωθυπουργού της προέδρου της δημοκρατίας και όλων των υπολοίπων  μασκοφόρων  πολιτικών στην δοξολογία του νέου έτους μας επιβεβαίωσε για τον σκοπό της μάσκας. Η επιστροφή μας στην λατρεία της απρόσωπης και μουμιοποιημένης σατανικής  θεότητας των αρχαίων θρησκειών και τελετών. Ευτυχώς που το όμορφο και ξεσκέπαστο φωτεινό πρόσωπο του αρχιεπισκόπου με τον Τίμιο Σταύρο στο χέρι έριχνε ακόμη κάποιο φως και έσωζε κάπως την εικόνα των πραγμάτων από το άσχημο και τερατόμορφο που επέβαλλαν στον χώρο τα μασκοφόρακαι μουμιοποιημένα  πρόσωπα της προέδρου της Δημοκρατίας του προσθυπουργού και όσων άλλων.

Είμαστε πολύ ανόητοι οι άνθρωποι πολύ πτωχοί στο πνεύμα ιδίως εμείς οι Έλληνες κλήρος και λαός που δεν ζούμε κάθε στιγμή της ζωής μας μέσα σε αυτή την έκρηξη Χαράς και ενθουσιασμού που ο Χριστός χαρίζει με την δική Του Άκτιστο Παρουσία και Δόξα. Είμαστε υπεύθυνοι ως κλήρος και λαός που επιτρέπουμε να προσβάλλεται το Όνομα του Χριστού και της Αγίας Τριάδος από ανθρώπους νάνους  και ανύπαρκτους πνευματικά,  ως πολιτικούς ως προθυπουργούς ως προέδρους της δημοκρατίας και ότι άλλο, που αγνοούν εντελώς την ταυτότητα τους και το αξίωμα των. Αν η κ. Σακελλαρόπουλου θέλει να περιφρονεί με τον τρόπο της, τα ιερά σύμβολα του λαού της ας πάει να κτίσει αυτή μια δική της Ελλάδα και αυτήν να να υβριζει χωρίζοντας της από τον Χριστό και την Παναγία, αν βέβαια αληθεύει πως έβγαλε τα ιερά κειμήλια του λαού μας από το προεδρικό Μέγαρο. Και κατά πως φαίνεται αληθεύει αφού η ίδια αρνείται δημόσια να ασπαστεί τον Τίμιο Σταυρό. Δεν της επιτρέπεται της κ. Σακελαροπούλου να προσβάλλει   την Ελλάδα των Ηρώων των ανδρών των γυναικών των Μαρτύρων των Αγίων των Πατριαρχών και όσων άλλων θυσιάστηκαν για να την κρατήσουν ελεύθερη επι πολλούς αιώνες ξένης δουλείας και τυραννίας. Το ίδιο οι Έλληνες πολιτικοί και όσιοι άλλοι συμμέτοχοι των στα ιστορικά και εθνικά εγκλήματα των ακόμη και εκκλησιαστικοί που εργάστηκαν να μας απομακρύνουν από το οικουμενικό πατριαρχείο, η από την Ορθόδοξη Ανατολική παράδοση,  ας κατανοήσουν πως αυτή η Ελλάδα των ηρώων των Μαρτύρων και των αιμάτων δεν τους ανήκει. Αυτή η μαρτυρική Ελλάδα των Ηρώων των Μαρτύρων και των Αγίων ανήκει πρωτίστως στον Χριστό στην Παναγία και στον λαό της, διότι αυτοί την κράτησαν ζωντανή και ελεύθερη. Ας πάψουν λοιπόν όλοι αυτοί δήθεν για το δημόσιο καλό να κλείνουν εκκλησίες και να απαγορεύουν τον αγιασμό των υδάτων την Μέγιστη και Ιερή Ημέρα των Θεοφανείων και της Βαπτίσεως του Χριστού και να βλάπτουν με κάθε τρόπο τον ελληνικό λαό.

Όμως δεν αρκεί και δεν πρέπει να παρακαλάμε μια πολιτεία για τα αυτονόητα. Είμαστε ο κυρίαρχος λαός που με τα αίματα του και τις θυσίες του κράτησε ελεύθερο αυτό τον τόπο.  Έφθασε η ώρα να πάρουμε όλοι μας, κλήρος και λαός, τις αποφάσεις μας. Η κρατάμε και διασώζουμε την Ελλάδα Ελληνική και Ορθόδοξη η εξαφανιζόμαστε και εμείς μαζί της από την ιστορία. Είναι αμαρτία και δείγμα δουλείας και υποτέλειας ένας ελεύθερος άνθρωπος να γίνεται δούλος και οπαδός πολιτικών κομμάτων και πολιτικών φεουδαρχιών δίνοντας ο ίδιος τις αλυσίδες για να τον δέσουν οι πολιτικοί χειροπόδαρα. Ακόμη όμως μεγαλύτερη αμαρτία είναι ένας χριστιανός να τρέχει πίσω από τους πολιτικούς και να λατρεύει τα κόμματα των αντί να λατρεύει μόνο τον Θεό. Οι Χριστιανοί έχουν τεράστια ευθύνη διότι με τις δικές των λάθος και δυτικότροπες πολιτικές επιλογές, του μη χείρον βέλτιστο,  έχει εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα μια δικτατορία των πολιτικών, δεξιών η αριστερών, που εναλλάσσονται διαρκώς στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Καταστροφική επίσης επιρροή στην εξέλιξη των πραγμάτων της Ελλάδος έχει επιφέρει η άτυπη μεν ουσιαστική δε υποταγή της εκκλησιαστικής ιεραρχίας στην πολιτεία και στα πολιτικά πρόσωπα. Ο Αρχιεπίσκοπος θα έπρεπε να αρνηθεί να ορκίσειως πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο που αρνείται την Εθνική και Ορθόδοξη  διάσταση του ρόλο του. Η Εκκλησία δεν μπορεί να συναινεί με τον τρόπο της στην αποκαθήλωση από τους πολιτικούς των ιερών και των οσίων αυτού του λαού, είτε πρόκειται για την παιδεία είτε για ότι άλλο θίγει την Ελληνική και Ορθόδοξη ταυτότητα αυτού του λαού.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι το  Όλον και το περιέχον στην ελληνική ιστορία. Ο Ορθοδοξος κλήρος από τους απλούς μοναχούς και μοναχές μέχρι τους ιερείς τους επισκόπους  τους πατριάρχες και τους ιεράρχες αποτελούν τα μαρτυρικά ράσα που έδωσαν υπόσταση σε αυτό τον λαό για πολλούς αιώνες μαρτυριών διωγμών και τυραννιών. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε μα προσβάλλεται από ουδέναν και καθ οιανδήποτε τρόπο.  Ως Έλληνες πολίτες ορίζονταν από τις εθνοσυνελεύσεις του ελληνικού λαού  μετά το 1821 όσοι συνέβαλλαν στην επανάσταση και όσοι πιστεύουν στην Ανάσταση του Χριστού και όσοι ακολουθούσαν τη Ορθόδοξη  Εκκλησία.  Ήταν πολύ σαφή επομένως τα πράγματα. Δυστυχώς και ακολούθως τα δυτικότροπα πολιτικά κόμματα και οι δυτικότροποι πολιτικοί των άλλαξαν βήμα προς βήμα την  Ελληνική και Ορθόδοξη ιδιοσυστασία της Ελληνικής πολιτείας φθάνοντας τα πράγματα εδώ που είμαστε σήμερα. Και για να εξηγούμαστε  το Ελληνικό και Ορθόδοξο στοιχείο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ουδόλως ταυτίζεται με όποιον δυτικού τύπου  εθνικισμό και πολύ περισσότερο δεν ταυτίζεται με οιοδήποτε σύνθημα χουντικής μορφής «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».  Η Ελληνική και Ορθόδοξη Ελλάδα είναι είναι άλλης τάξης πνευματικό πολιτιστικό και πολιτειακό γεγονός, παγκόσμιο οικουμενικό, πανανθρώπινο, δημοκρατικό αληθώς και φιλάνθρωπο. Τέλος  η εκκλησιαστική  ιεραρχία οφείλει να αποδεσμευθεί πλήρως από την γάγγραινα των πολιτικών και των κομμάτων και να υπηρετήσει τον λαό της στην περιοχή της δικής του πνευματικής πολιτιστικής και πολιτειολογικής ταυτότητας. Αλλιώς θα βρεθεί η ίδια απέναντι από τον λαό της όπως βρέθηκε στο παρελθόν επι σοβιετικής περιόδου η ρωσική εκκλησιαστικη ηγεσία που ευθυγραμμίστηκε με το σοβιετικό πολιτικό σύστημα.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Ανατολή είναι μέγεθος παγκόσμιο, ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και σε όλη την ιστορία και δεν πρέπει να σμικρύνεται σε κοντόφθαλμες πολιτικές σκοπιμότητες  και συγκυρίες. Αν η εκκλησιαστικη ιεραρχία είχε εξ αρχής ακούσει την φωνή του λαού της και δεν ακολουθούσε τυφλά την χειραγώγηση της πολιτείας δεν θα είχαμε τα θύματα που είχαμε είτε εκκλησιαστικών είτε άλλων προσώπων. Τα άγρια και ακραία μέτρα το κορωνοϊού είναι σαφώς η κυρία αιτία θυμάτων από τον κορωνοϊό. Ο κ. Τσιόδρας έδωσε εντολή να ελεγχθεί πολύ αυστηρά αν η ασθένεια του υποδιοικητού μεγάλου ελληνικού νοσοκομείου οφείλεται σε παρενέργειες του εμβολίου και όχι σε ανεξάρτητα αίτια. Όμως αυτό δεν το ακούγαμε όλο αυτό τον καιρό να ισχύει και να επιβάλλεται για τα θύματα του κορωνοϊού. Εκεί τότε άλλα ακούγαμε. Πως σε δήλωναν ως θύμα κορωνοϊού ασχέτως από τι πέθαινες αρκεί να ήσουν με κορωνοϊό. Η αμερόληπτη επιστήμη δεν έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά αναλόγως τι βολεύει τους πολιτικούς. Για αυτό έσφαλε τα μέγιστα η εκκλησιαστικη ιεραρχία αποδεχόμενη η ίδια και διαδίδοντας τον φόβο και τον πανικό του κορωνοϊού που επέβαλε η πολιτεία μέσω των καλά πληρωμένων ΜΜΕ. Για αυτό επείγει αύριο Η εκκλησιαστικη ηγεσία να ολοκληρώσει την απεξάρτηση της από μια χειραγωγούμενη από τις φαρμακοβιομηχανίες πολιτεία και να προχωρήσει στον εξωτερικό αγιασμό των υδάτων. Πραγματικά τα Μυστήρια της Εκκλησίας, μολονότι δεν είναι μαγκιές πράξεις, όμως είναι εξόχως Αγιαστικές και Θεωτικές Πράξεις και Ενέργειες του Αγίου Πνεύματος, που θωρακίζουν τα σώματα τις ψυχές και όλη την κτίση από κάθε βλάβη και ασθένεια. Ας θυμηθούμε πως ο Αγιος Πορφύριος και άλλοι αγιοι της Εκκλησίας μας με τον Ιερό Αγιασμό θεράπευαν ακόμη και τα ζώα από ασθένειες. Κυρίως δε ο Εξωτερικός Αγιασμός εκδιώκει τα πονηρά πνεύματα από την φύση και φέρει την Θεία Χάρη μέσα στην ύλη και το κτιστό σύμπαν.

Ουδείς λοιπόν αρχιεπίσκοπος επισκοπος η ιερέας δικαιούται να εμποδίσει και να ματαιώσει τον αγιασμό της κτίσης όπως συνέβαινε πάντα στον τόπο αυτό. Εξάλλου σε ανοικτούς χώρους πολύ πιο δύσκολο είναι η μετάδοση οποίου ιού και ασθένειας.

Τέλος η ιεραρχία της Εκκλησίας έχει κάθε δικαίωμα να δημιουργήσει δίκη της επιστημονική επιτροπή από ειδικούς για να ενημερωθεί και η ίδια και να μπορεί να ενημερώσει τον λαό της. Ήδη κάποιοι γιατροί αρχίζουν και μας λένε πως ναι το εμβόλιο αυτό τύπου mRNA μπορεί να προκαλέσει ταχεία μετάλλαξη του κορωνοϊού σε ασυμπτωματικούς και άλλους φορείς του ιού που μπορεί να κολλήσουν τον ιό ακόμη και μετά  τον εμβολιασμό. Εδώ τίθενται τεράστια επιστημονικά αλλά και ηθικά ζητήματα για τα οποία η Εκκλησιαστική Ιεραρχία δεν μπορεί να μένει απαθής θεατής και δεν υποχρεούται να στηρίζει με το δικό της κύρος τα οποία λάθη της πολιτείας. Διότι αυτό σημαίνει και μεγάλη νομική ευθύνη όταν ιεράρχες βγαίνουν δημόσια και ενθαρρύνουν τον λαό να ακολουθήσει τα οποία μέτρα εμβολιασμού και όσα άλλα μέτρα που επιβάλλονται από την πολιτεία χωρίς να υπάρχει επιστημονική πρόβλεψη ασφάλειας σε όσα προτείνονται στον λαό. Διότι η πολιτεία σαφώς χειραγωγείται άνωθεν και δεν αφουγκράζεται τον λαό της και τους αμερόληπτους  επιστήμονες Έλληνες η αλλοδαπούς που ενημερώνουν με πολύ σαφή τρόπο, πως τα οριζόντια μέτρα εγκλεισμού  και τα mRNA εμβόλια θα αποβούν σε μεγάλη ζημιά. Αντίθετα ήπιες μορφές ιατρικής θεραπείας μπορούν να σώζουν ζωές που αλλιώς με τα σκληρά ιατρικά πρωτόκολλα τις οδηγούν στην δια σωλήνωση και στον θάνατο. Ομοίως η επερχόμενη κατάρρευση της οικονομίας λόγω των σκληρών και ακραίων μέτρων θα οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα και θανάτους πολύ περισσότερους από τον κορωνοϊό.