(επειδή προσφάτως διατυπώνονται περί του προσώπου μου ψευδείς ειδήσεις από διάφορες ομάδες εντός η εκτός του πανεπιστημιακού χώρου διευκρινίζω στο ακόλουθο κείμενο μου ποιος πραγματικά  είμαι)

Δεν είμαι οπαδός ιδεολογιών, κομμάτων ή θρησκειών, που χωρίζουν αντί να ενώνουν τους ανθρώπους και τους λαούς, διότι επιθυμώ να είμαι οπαδός μόνο της καλοσύνης, της ομορφιάς, της ελευθερίας και της ζωής. Δεν ανήκω σε κόμματα, ιδεολογίες και θρησκείες διότι θέλω να ανήκω στην πατρίδα μου και στον λαό μου και συγχρόνως να ανήκω σε κάθε λαό και σε κάθε άνθρωπο ως ίσος σε ίσους. Δηλαδή, θέλω να ανήκω στον Θεό που σέβεται και αγαπά τον άνθρωπο και όχι σε θεούς ανθρωποκτόνους και μισάνθρωπους.

Δεν είμαι οπαδός της Χρυσής Αυγής, των ΑΝΤΙΦΑ, και κάθε οργανωμένης μορφής βίας, όπως προσφάτως έχω κατηγορηθεί από διαφόρους, διότι αγαπώ τον άνθρωπο, αγαπώ την ζωή και όχι τον θάνατο, ακόμη και των πλέον κακών.

Διότι Αγαπώ την αγάπη που ενώνει  και διότι Μισώ το μίσος που διασπά και φθείρει, ακολουθώντας τον Ηράκλειτο που δίδασκε πώς όχι εμένα αλλά τον κοινό Λόγο να ακολουθείτε και να λέτε πώς Έν εστί το Πάν.

Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος θα καταγγέλλω πάντα κάθε μορφή διαπλοκής μεταξύ κάθε δημοσίου φορέα, όπως μεταξύ ομάδων φασιστικών σήμερα ΑΝΤΙΦΑ, αύριο Χρυσής Αυγής, που καταλύουν την ελευθερία σκέψης και λόγου και κατ’ ουσίαν

καταλύουν τη δημοκρατία. Για το λόγο αυτό, πρόσφατα κατήγγειλα όσα συμβαίνουν στο ΔΠΘ, είτε εκ μέρους κάποιων λίγων φοιτητών ή μη, είτε ορισμένων μελών της διοίκησης του ΔΠΘ που διαπλέκονται με τις δήθεν ΑΝΤΙΦΑ ομάδες και όλοι μαζί καταλύουν το πανεπιστημιακό άσυλο εκ των έσω.

Ο αληθινός κομμουνιστής αγαπά την ζωή και την ελευθερία όλων των ανθρώπων και μάχεται εναντίον όσων τα καταργούν, επωνύμων ή ανωνύμων, ομάδων ή ιδεολογιών, που καταλύουν την Δημοκρατία.

Ο αληθινός πατριώτης τιμά και σέβεται όλες τις πατρίδες όπως την δική του. Τιμά και σέβεται όλους τους ανθρώπους όπως τους ομοεθνείς του. Αν αγαπάς αληθινά την μάνα σου, για τον ίδιο λόγο τιμάς κάθε μάνα, κάθε πατρίδα, κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος καταγωγής ή θρησκείας.

Ο κάθε άνθρωπος, καλός ή κακός, είναι πρόσωπο μοναδικό και ανεπανάληπτο και δεν χωρά σε ουδεμία πατρίδα και σε ουδεμία ιδεολογία ή θρησκεία.

Αυτά τα αγνοούν και οι οπαδοί των ΑΝΤΙΦΑ και οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Τα αγνοούν όλοι όσοι φυλακίζονται σε ιδέες και ιδεολογίες που αγνοούν το συγκεκριμένο. Για αυτό δεν θέλω να έχω ουδεμία σχέση με τέτοιες ομάδες ανθρώπων και τέτοιες ιδεολογίες.

Ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, λεκτικής, σωματικής, ψυχολογικής. Η βία μπορεί να παίρνει διάφορες μορφές, πολιτική βία, στρατιωτική βία, ιδεολογική βία, κλπ. Εν γένει όταν ο άνθρωπος αναγκάζεται με τον φόβο, την προπαγάνδα ή την ηδονή και όχι τον λόγο και τον διάλογο, να υποταχθεί σε κάποια ομάδα, θρησκεία ή ιδεολογία. Επίσης, ο φασισμός είναι συνώνυμο του ψεύδους και του μίσους προς τη ζωή και τη Δημοκρατία, είτε ταξικού μίσους είτε φυλετικού και ρατσιστικού μίσους. Δεν είμαι οπαδός της Χρυσής Αυγής ή των ΑΝΤΙΦΑ, και κάθε οργανωμένης μορφής βίας, διότι όλα αυτά γκρεμίζουν αντί να χτίζουν. Οι ιδεολογίες μίσους, διεθνιστικές ή πατριωτικές και ρατσιστικές, που χωρίζουν αντί να ενώνουν τους ανθρώπους και τους λαούς, είναι το βασικό εργαλείο όσων θέλουν να εξουσιάζουν τους ανθρώπους και τους λαούς, να καταργούν τους πολιτισμούς των και να κλέβουν τον ιδρώτα των εργαζομένων ή τον φυσικό πλούτο των πατρίδων των. Εν τέλει, και ο υποκριτικός και ψευδώνυμος αντιφασισμός των ΑΝΤΙΦΑ και ο άρρωστος και αντιανθρώπινος φυλετικός και ρατσιστικός πατριωτισμός της Χρυσής Αυγής, εξυπηρετούν μόνο τους απάνθρωπους και μισάνθρωπους εμπόρους των εθνών.

Ως Έλληνας πιστεύω και ακολουθώ σε αυτό που είπε ο Σωκράτης: «καλύτερα να αδικείσαι παρά να αδικείς».

Προτιμώ να είμαι “οπαδός” και υποστηρικτής της ελευθερίας κάθε ανθρώπινου όντος, ακόμη και αν αυτό με μισεί. Με μία λέξη, είμαι μόνο χριστιανός και τίποτε άλλο, μολονότι οι χριστιανοί είναι συχνά κατώτεροι του ονόματος των και  συχνά λειτουργούν αντιχριστιανικά ιδίως στη Δύση. Διότι ο Χριστός ορίζει τους δικούς του φίλους αν αγαπούν ακόμη και τους εχθρούς των.

Εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια, από μαθητής ακόμη, νοιώθω ένα πράγμα να με έχει συνεπάρει και το επιδιώκω σε όλη μου την ζωή. Να νοιώσω όσο πιο βαθιά την ομορφιά, την καλοσύνη και το μυστήριο σε ότι βλέπω γύρω μου, έμψυχο ή άψυχο, και πάνω από όλα στα ανθρώπινα πρόσωπα. Αυτό προσπαθώ όλα αυτά τα χρόνια να ζήσω και να διδάξω, είτε με την επιστήμη είτε με την φιλοσοφία είτε με την τέχνη.

Πρόσφατα, κάποιοι συνάδελφοι, μέλη της Διοίκησης του ΔΠΘ αλλά και κάποιοι δήθεν φοιτητές του ΔΠΘ, που όλοι μαζί εκπροσωπούν τον πρακτικό και ρεαλιστικό φασισμό της βίας, της συκοφάντησης και της λογοκρισίας, αρέσκονται να ασκούν εξουσία, βία και τρομοκράτηση είτε σε συναδέλφους των είτε σε συμφοιτητές των. Οι εν λόγω φοιτητές που δηλώνουν δήθεν ως ΑΝΤΙΦΑ, ασκούν βάρβαρους ξυλοδαρμούς, ότι ακριβώς είναι η ουσία του φασισμού, σε ανυπεράσπιστους και μεμονωμένους συμφοιτητές των και τους στέλνουν αιμόφυρτους στα νοσοκομεία.

Και αυτό επειδή δεν εγκρίνουν κάποιες απόψεις των θυμάτων των.

Όλοι αυτοί μαζί, μέλη ΔΕΠ και φοιτητές, ως μία συγκαλυμμένη “μαφιόζικη” παρέα, με έχουν στοχοποιήσει και με διώκουν ως “φασίστα”, ως οπαδό της Χρυσής Αυγής και άλλα παρόμοια. Οι πρώτοι, ως Διοίκηση του ΔΠΘ, διότι άσκησα πολύ σκληρή κριτική και τους εμπόδισα στην αντιακαδημαϊκή των συμπεριφορά και οι δεύτεροι, δήθεν φοιτητές, ως τα «ΜΑΤ» και τα «μακριά χέρια» για τις «βρώμικες» δουλειές των πρώτων, επειδή δεν υπέκυψα στις προσταγές των πως να διδάξω, πως να εξετάσω και πως να μιλήσω στα μαθήματα φυσικής και φιλοσοφίας που επί δεκαετίες ολόκληρες διδάσκω σε όλο το ΔΠΘ και αλλού.

 

Γιώργος Παύλος

Καθηγητής Φυσικής και Φιλοσοφίας, ΔΠΘ